Reissujuna i ett nötskal

Reissujuna är såväl tågentusiasters som tågtrafiksprofessionellas ambitiösa projekt att skapa upplevelsefulla tågresor i Finland.

Lyssna på första podcasten om ämnet!

Hur skiljer sig Reissujuna från ett vanligt InterCity-tåg?

På Reissujuna börjar upplevelsen redan på avgångsperrongen. På Reissujuna är resan i sig själv det viktigaste, inte bara destinationen. Reissujuna konkurrerar inte med snabbhet, utan med kvalité. På Reissujuna kan du lyssna på levande musik, se föreställningar av olika slag samt äta och dricka gott i en riktig restaurangvagn.

I framtiden är det meningen att Reissujuna även erbjuder nattåg, där du i slutet av kvällen kan lägga dig för och vila i en sovvagnshytt. De facto kunde man kalla Reissujuna “en kryssning på räls”.

För vem lämpar sig Reissujuna?

Utgångspunkten är att alla Reissujunas resor lämpar sig för precis alla – barnfamiljer och barnlösa, juniorer och seniorer.

Reissujuna vill erbjuda en trevlig stämning för alla passagerare. Du kan enligt intresse, njuta av programmet eller alternativt slappna av i en tyst vagn och njuta av utsikten.

På Reissujuna strävar vi till att varje vagn har sin egen stämning, så det finns något för alla. Varje Reissujuna tåg som åker har sitt eget tema; hittills har de kopplats med destinationen, t.ex. skid-VM i Lahtis och den elektroniska musikfestivalen Kosmos i Kristina.

Om du vill, kan du hyra Reissujuna till ditt eget eller företagets bruk. Vi planerar tillsammans innehåll och program som passar temat, med målgruppen i beaktan.

När rör sig tåget på rälsen?

Den första upplevelseresan gjordes i mars 2017. För tillfälle planerar och arbetar vi på ett tiotal tågresor som transportertar folk till evenemang på olika håll i Finland.

Anslut dig till vår e-postlista så hör vi av oss då tåget är i trafik.

Hur kan man delta i verksamheten?

Du kan bl.a. sprida ordet, utveckla verksamheten, sälja biljetter, servera kaffe, programmera system eller stödja oss på annat sätt, enligt dina förmågor och din vilja. Därför vore det önskvärt att du lämnar dina kontaktuppgifter och berättar lite om dig själv och din bakgrund. Du kan också ringa +358 9 4241 4104