Reissujuna i ett nötskal

Reissujuna är såväl tågentusiasters som tågtrafiksprofessionellas ambitiösa projekt att skapa upplevelsefulla tågresor i Finland.

Lyssna på en första podcast om ämnet

Hur skiljer sig Reissujuna från ett vanligt InterCity-tåg?

På Reissujuna börjar upplevelsen redan på avgångsperrongen. På Reissujuna är resan i sig själv det viktigaste, inte destinationen. Reissujuna konkurrerar inte med snabbhet, utan kvalité. På Reissujuna kan du lyssna på levande musik, se föreställningar av olika slag samt äta och dricka gott i en riktig restaurangvagn. I framtiden är det meningen att Reissujuna även erbjuder nattåg, där du i slutet av kvällen kan lägga dig för och vila i en sovvagnshytt. De facto kunde man kalla Reissujuna “en kryssning på rälsen”.

För vem är Reissujuna menat?

Utgångspunkten är att alla Reissujunas resor lämpar sig för precis alla – barnfamiljer och barnlösa, juniorer och seniorer… På Reissujuna strävar vi till att varje vagn har sin egen stämning; det finns något för alla. Varje Reissujuna tåg som åker har sitt eget tema; hittills har de kopplats med destinationen, t.ex. skid-VM i Lahtis och den elektroniska musikfestivalen Kosmos i Kristina.

När åker tåget?

Den första upplevelseresan gjordes i mars 2017. För tillfället planerar vi ett tiotal tågresor som transporterar folk till evenemang på olika håll i Finland. Anslut dig till vår e-postlista så hör vi av oss då tåget är i trafik.

Hur kan man delta i verksamheten?

Du kan bl.a. sprida ordet, utveckla verksamheten, sälja biljetter, servera kaffe, programmera system eller stödja oss på annat sätt, enligt dina förmågor och vilja. Det vore det önskvärt att du anger dina kontaktuppgifter och berättar lite om dig själv och din bakgrund. Du kan också ringa oss på 09-31585977

Reissujunas team

Robert Ramstedt – huvudkoordinator
Juhana Sirén – tågsäkerhet och tidtabellsplanering
Antero Alku – teknisk sakkunnig
Pietari Sillasto – tuottaja
Liisa-Anneli Haavisto – tuottaja
Aitoa Oy – kommunikationspartner