Färdtåget i ett nötskal

Färdtåget är såväl tågentusasters som tågtrafiksprofessionellas ambitiösa projekt att skapa upplevelsefullt tågresande till Finland.

Lyssna på en första podcast om ämnet

Hur skiljer sig Reissujuna från ett vanligt InterCity-tåg?

På Färdtåget börjar upplevelsen redan på avgångsperrongen. På Färdtåget är resan i sig, inte destinationen, det viktigaste. Färdtåget konkurrerar inte med snabbhet utan kvalité. På Färdtåget kan du lyssna på levande musik, skåda föreställningar av olika slag samt äta och dricka gott i en riktig restaurangvagn. I framtiden är det meningen att Reissujuna erbjuder nattåg, på vilka du på kvällskvisten dra dig tillbaka för att vila i en sovvagnshytt. De facto kunde man kalla Färdtåget “en kryssning på räls”.

För vem är Färdtåget menat?

Utgångspunkten är att alla Färdtågets resor lämpar sig för precis alla – barnfamiljer och barnlösa, unga och gamla… På Färdtåget strävar vi till att varje vagn har sin egen stämning; det finns något fär alla. Varje Färdtåg som trafikeras har sitt eget tema; hittills har de kopplats med destinationen, t.ex. VM i skidsport i Lachtis och den elektroniska musikens festival Kosmos i Ristiina.

När rör sig tåget på rälsen?

Den första upplevelsefulla tågresan gjordes i mars 2017. För tillfälle planerar och arbetar vi på ett tiotal tågresor som transportertar folk till evenemang på olika håll i Finland. Anslut dig till vår e-postlista så hör vi av oss då tåget är i trafik.

Hur kan man delta i verksamheten?

Du kan bl.a. sprida ordet, utveckla verksamheten, sälja biljetter, servera kaffe, programmera system eller stödja oss på annat sätt, enligt dina förmågor och din vilja. Därför vore det önskvärt att du anger dina kontaktuppgifter och berätta lite om dig själv och din bakgrund. Du kan också ringa 09-31585977

Färdtågets team

Robert Ramstedt – huvudkoordinator
Juhana Sirén – tågsäkerhet och tidtabellsplanering
Antero Alku – teknisk sakkunnig
Pietari Sillasto – tuottaja
Liisa-Anneli Haavisto – tuottaja
Aitoa Oy – kommunikationspartner
Oansett kan även du vara en av oss!