En unik resa till Nyslott

Sommarens mest intressanta resa görs med Reissujuna från Helsingfors till Nyslott! Under resan bjuder vi på live-uppträdanden, mat och dryck av hög kvalité samt nostalgisk stämning på ångloket Heikki.

 

Boka biljett

DOFTEN AV ÅNGA OCH KÄNSLAN AV BRA STÄMNING

Vår resa börjar den 9.7.2021 kl. 8 från Helsingfors och vi anländer till Savonlinna efter kl. 16. Rutten går Helsingfors-Lahtis-Kouvola-Parikkala-Punkaharju-Nyslott och efter Parikkala stannar vi på alla tågstationer. Retur resan från Savonlinna den 11.7.2021 kl. 16, vi anländer till Helsingfors ca kl. 22.

Under resans gång kommer du att uppleva den unika atmosfären från gamla tider i ett minnesvärt sällskap och du kommer att se många platser värda att besöka. Se var vi stannar på Tidtabeller -sidan.

VARIFRÅN OCH VART?

Från Helsingfors till Nyslott 9.7. ca. kl. 8

Från Nyslott till Helsingfors 11.7. ca. kl. 16

För tillfället kan biljetter köpas från Helsingfors till Nyslott och tillbaka. Du kan stiga ombord på mellanstationerna beroende på bokningssituationen. Vi uppdaterar informationen på Reissujunas hemsida närmare avgångsdatumen.

VEM UPPTRÄDER PÅ TÅGET?

Under veckoslutets tågresor upplever vi flera olika föreställningar. Artister: sopranerna Päivi Pylvänäinen och Johanna Lehesvuori, pianisterna Jukka Nykänen och Jenna Ristilä, bandoneónisten Henrik Sandås, clownen Hanna Terävä och kvartetten Ylioppilaskunnan laulajat.

 

VAD ANNAT FINNS PÅ TÅGET?

Under resans gång har du möjlighet att äta på restaurangnivå samt dricka kvalitetsdrycker. Det bör inte glömmas bort att du även kan ta med dig ett större bagage, eftersom det finns gott om plats i godsvagnen.

RÄLSENS BÄSTA MENY

Vad vore en tågresa utan bra mat och dryck? Den inhemska menyn i kombination med rätt viner kompletterar resglädjen. Vi uppmärksammar även specialdieter.

MUSIKMOMENT & OPERA

Under resan fredagen den 9.7.2021 kommer vi att höra flera olika föreställningar på Reissujuna, inklusive musikstunder med opera, operett och lied av sopranen Johanna Lehesvuori och pianisten Jenna Ristilä.

Under resan möter vi clownen Hanna Terävä som går från vagn till vagn och vi kommer också att höra Sibelius och Kuula spela av Ylioppilaskunnan laulajats kvartett!

Under retur resan söndagen den 11.7.2021 drar sopranen Päivi Pylvänäinen upp stämningen från Aino Acktés tid på museumståget och utför verk av Ackté, grundaren av Nyslotts operafestival och en av de första internationella operastjärnorna i Finland, tillsammans med pianisten Jukka Nykänen .

När sommarkvällen närmar sig kommer bandoneón-virtuosen Henrik Sandås att sitga ombord och spela bland annat melodier av argentinska Astor Piazzolla.

Biljetter fr.o.m.

Timmar av upplevelser

Artist

Finlands långsammaste tågbolag.

 

 

Kom med på en resa, där själva resan är destinationen.

 

 

Vi har även program för barn!

 

 

UPPTRÄDARNAS PRESENTATIONER

PÄIVI PYLVÄNÄINEN

Päivi Pylvänäinen är en sopran från Nyslott. Hon har uppträtt som solist på t.ex. Jyväskylä Symfonin, Saimaa Sinfonietta, Nyslotts orkester och Försvarsmaktens värnpliktsmusikkår.

Pylvänäinen började sin musikkarriär som violinist, men hamnade på operautbildningen vid Sibelius Akademin och tog examen med utmärkta betyg våren 2015. Den lysande sopranen Päivi Pylvänäinen är känd på opera- och teaterscener såväl som på konserturnér.

JOHANNA LEHESVUORI

Lehesvuori har spelat både i Finland och utomlands i flera olika ensembler och som solist i flera olika körer och orkestrar.

Hon har arbetat i flera operaproduktioner i Finland, Sverige och Italien sedan 2006 och har också varit med i musikaler i tre olika professionella teatrar som sångare-skådespelare.

JENNA RISTILÄ

Pianisten Jenna Ristilä, baserad i Nyslott, arbetar mest med sångare, men framför också kammarmusik och solorepertoar.

Ristilä har arbetat som repetitionspianist och musikdirektör i både vuxen- och barnoperor och är alltid entusiastisk över att designa liedprogram, men hon trivs också mycket bra på t.ex. ackompanjemangskurser, inspelningar och med körmusik.

YLIOPPILASKUNNAN LAULAJAT

I över 135 års tid har Ylioppilaskunnan Laulajat varit finska pionjärer inom manlig körkonst.

YL grundades år 1883 och är Finlands kändaste manskör och nationella institution, som den äldsta finskspråkiga kören är den också en integrerad del av Finlands historia.

HENRIK SANDÅS

Henrik Sandås är en bandonéonkonstnär vars repertoar inkluderar argentinsk tango och tango nuevo samt barockmusik, ny konstmusik och improvisation.

Sandås tilltalande spelstil och känslomässiga tolkningar har väckt beundran över hela världen. Han är en av Finlands mest eftertraktade tango nuevo –specialister och ägnar idag mer och mer av sin tid åt att komponera, arrangera och orkestrera musik.

Sandås har uppträtt bl.a. i Finland, Spanien, Argentina och Ryssland som solist i orkestrar och som kammarmusiker med olika ensembler och han har också spelat på många internationella festivaler i Finland och utomlands.

HANNA TERÄVÄ

Hanna Terävä är clown, cirkuslärare och dansare. Terävä blev färdig som dansare från Danshögskolan i Stockholm år 2001 och tog magister i clowneri på Stockholms Teaterhögskola år 2010.

Terävä jobbar mångsidigt med teater och clowneri för både vuxna och barn i ensembler både på och utanför teaterscenen.

Terävä gör sitt jobb med fysisk teaterutrustning: med kropp och fantasi och hennes föreställningar passar för alla från juniorer till seniorer.

JUKKA NYKÄNEN

Jukka Nykänen är en mycket mångsidig musiker som tog examen från avdelningen i pianomusik vid Sibelius Akademin år 2004 och arbetar som solopianist, liedpianist, arrangör och kompositör.

Hans specialitet är improviserade pianoarrangemang och planerande av konserter som öppnar klassisk musikhistoria.

Han har uppträtt flera gånger på t.ex. Helsingfors festvecka, Esbo internationella pianovecka, Kuhmo kammarmusik och festivaler i Åbo, Mänttä och Joroinen.

HELSINGFORS – NYSLOTT 9.7.2021
NYSLOTT – HELSINGFORS 11.7.2021

Resan börjar fredagen den 9.7.2021 kl. 8 från Helsingfors och vi är framme i Nyslott ca. kl. 16. Returresan från Nyslott till Helsingfors avgår ca. kl. 16 och vi anländer till Helsingfors kl. 22. Under resan bjuds det på live-uppträdanden, mat och dryck av hög kvalité samt nostalgisk stämning med ångloket Heikki. Resan går från Nyslott – Punkaharju – Parikkala – Kouvola – Lahtis – Helsingfors och mellan Nyslott – Parikkala stannar vi på alla stationer. 

BILJETTER FRÅN 95€ – BOKA NU

Jag vill med i teamet!

Ansök till teametTa kontakt!