Tåget föds pånytt

Bli ägare i ett upplevelsetågsföretag
Ladda ner investerarens pitch deck

Upplevelser på räls

Hos oss på Upplevelsetåget är resan i sig det viktiga, inte bara destinationen. Upplevelsetåget konkurrerar inte med hastighet, utan med kvalité.

En enastående möjlighet att bli ägare i ett tågföretag

Finlands Upplevelsetåg Ab har som målsättning att till en början samla in ett kapital på ca. 300 000 euro, med vilket företaget kan utvidga sin verksamhet och ordna tiotals resor runt om i Finland. Bland annat Peter Vesterbacka, konsult för järnvägstunnelprojektet från Helsingfors till Tallinn samt kollektivtrafikföretaget Onnibus grundare Pekka Möttö är med i detta kraftigt tillväxtinriktade företag.

Gourmetmat

Hos oss på Upplevelsetåget behöver du inte nöja dig med mikrorätter, utan du serveras högklassig mat; menyn på vårt Gastrotåg är skräddarsydda av Michelin-kockar.

Ett äventyrståg i muminanda

På sommaren kan du uppleva Äventyrståget, en resa med mumintema från Helsingfors via Åbo till Nådeldal med sin muminvärld. På tåget kan underhålls resenärerna med många aktiviteter, bland annat skattjakt, ansiktsmålning, god mat och en överraskningsartist.

intressanta artister

Vårt utbud innefattar allt från gitarrtrubadurer till elektronisk musik och opera.

Evenemangståg

Vi erbjuder en oförglömlig guldkant till evenemang och samtidigt en behändig tågförbindelse, skräddarsydd med tanke på kunden.

hemtrevliga vagnar

Med oss kan du resa i hemtrevliga vagnar med bekväma bänkar och rofylld stämning.

Operatåget

Denna tågupplevelse förgylls av ett flertal livemusikframföranden. Dessa artister i klassisk musik och andra konstnärer publiceras närmare resan.

En bit historia med vilken vi kan påverka framtiden

För att kunna förverkliga vår dröm behöver vi ett tåg, men det har vi redan gjort ett avtal om — nu återstår endast startkapitalet. Tåget har museijärnvägsfordon och -vagnar till förfogande för att kunna ordna ett flertal upplevelsetågresor årligen, allt från äventyrståg till operatåg. Du kan reservera en egen tågvagn eller rentav ett helt tåg för privat bruk, t.ex. olika tillställningar. Då du deltar i vår gräsrotsfinansieringskampanj får du exklusiva förmåner och biljetter till VIP-resor.

Konceptet är redan beprövat

Vi har testat idén med ett antal pilotresor, i och med vilka vår tilltro till vår produkt har växt. Vi organiserar redan ett flertal tågresor årligen, men för att förverkliga vår vision fullt ut behöver vi eget materiel. Detta är ett utomordentligt tillfälle för dig att hjälpa oss förverkliga vår vision.

Vad används det insamlade kapitalet till

Inbeskaffning av rullande materiel

200 000€ (handpenning)

Marknadsföring

25 000€

Driftreserv 2022

75 000€

 

Kapitalet från gräsrotsfinansieringskampanjen räcker för att få verksamheten igång, men naturligtvis är järnvägsbranschen på lång sikt en kapitalintensiv affärsverksamhet, således nalkas nya finansieringsrundor inom en snar framtid.
Märkväl, att företaget är ett tillväxtföretag i SME (micro, small and medium size) -skedet, följaktligen finns alltid potentiella risker förknippade med att investera i ett sådant. Den beräknade avkastningen baserar sig på framtida förväntningar, och realiseringen av prognosen innefattar osäkerhetsfaktorer.

Gör en investering med hjälp av det finländska Fundu!

Vi använder det finländska företaget Fundus gräsrotsfinansieringsunderlag, med hjälp av den kan du registera aktier åt dig. Flytta dig till investeringsunderlaget med hjälp av den bifogade modulen. Registrera dig till tjänsten och gör en deposition till Upplevelsetågets gräsrotsfinansieringskampanj. Ring ifall du behöver hjälp med investeringen. Självfallet kan vi inte garantera värdestigning trots att det vore sannolikt. Ifall nyemissionsrundans minimimålsättning inte förverkligas, är företaget likväl berättigat att bärga beloppet som ackumulerats under finansieringsrundan. Nyemissionen gäller B-aktier (utan rösträtt).

Bekanta dig med vårt team

Robert Ramstedt

Robert Ramstedt

Huvudkoordinatör

Robert är intresserad av att befrämja nya fenomen och har grundat såväl restauranger som nätbutiker. Robert drömmer om en värld där tågresandet vore fullt av möjligheter och där resandet kunde innefatta även virtuella upplevelser.

Pekka Möttö

Pekka Möttö

Utvecklingsdirektör

Pekka Möttö är en erfaren busschaufför och ekonomie magister. Hans kändaste projekt är företaget Onnibus, som har varit en central spelare i omformningen av den finska kollektivtrafikmarknaden. På Upplevelsetåget fungerar Pekka som utvecklingsdirektör och lotsar Upplevelsetåget på nya, okända spår.

Juhana Siren

Juhana Siren

Säkerhetsexpert

Juhana Siren har dedikerat halva sitt liv till järnvägssäkerhet. Juhana har erfarenhet i museitågsoperering och har varit med i att utforma järnvägssäkerhetsregelverk.

Antero Alku

Antero Alku

Spårvägskonsult

Antero Alku är den andra av de finländare som köper spårvagnar. Alkus sakkunnighet innefattar en grundlig kännedom av tekniken bakom spårvagnar och spårvagnsinfrastruktur, ekonomi, upphandling av materiel samt upphandlingsrutter. Alku har även studerat upphandlings- och avtalsjuridik och varit framgångsrik i behandling av upphandlingsöverklaganden.

 

 

 

Anna Veltheim

Anna Veltheim

Finansieringsrådgivare

Finansierings-BBA och B.Sc. i finansmatematik. Har konsulterat startup-yrityksiä sedan 2008. Analyserar finansieringsfrågor tillsammans med Upplevelsetågets övriga team. Har maskininlärning och användning av andra liknande nya tillämpningar som stöd för affärsverksamheten.

Tomi Lindblom

Tomi Lindblom

Informatör / producent

Tomi Lindblom fungerar som Upplevelsetågets informatör och medieansvarig. Han har en omfattande arbetserfarenhet från diverse medium, och han ansvarar för ett flertal företags kommunikation via sitt företag, Visual Media. Tomi har en likaså bred erfarenhet i arrangering av stora evenemang och evenemangstransport.

Riitta Heikkilä

Riitta Heikkilä

Försäljningsförhandlare

Riitta har arbetat med försäljning hela sitt liv och bidrar med ett moget perspektiv på hur man betjänar och ordnar resor riktade åt äldre människor. På Upplevelsetåget ansvarar Riitta för pensionärsgruppers och martornas gruppresor, men är färdig att sälja tågupplevelser även åt yngre kunder.

Luukas

Luukas

Försäljningsförhandlare

Luukas har studerat marknadsföring i Danmark och tiden på Trainers House har gjort honom till en ypperlig försäljare. Luukas ärtålmodig och noggrann med sitt arbete och hjälper Upplevelsetåget att komma vidare till nästa hållplats.

Saana

Saana

Kundansvarig

En proffs inom turismbranschen, som intresserar sig för att utvidga tågresandets möjligheter. Förutom tåg är även god mat och diskussioner något nära hjärtat

Aleksi Ala-Harja

Aleksi Ala-Harja

Kundansvarig

Aleksi har studerat informationsnätverk och utveckling av affärsverksamhet på Aalto-universitetet och Kungliga Tekniska Högskolan. Till hans intressen hör mångsidig investering och utvecklande av tillväxtföretags skalbara processer.

Ett finländskt tågbolag utvidgar sin verksamhet – inleder en gräsrotsfinansieringskampanj för inköp av rullande materiel.

I Finland är det ovanligt att kunna bli ägare i ett tågföretag — än mer sällan ett upplevelsetågsföretag. Nu är denna möjlighet öppen för allmänheten, tills 12.3.2022.

Ett finländskt järnvägsbolag vid namn Finlands Upplevelsetåg Ab utvidgar sin passagerartrafiksverksamhet kraftigt i och med gräsrotsfinansieringskampanjen som inleds den 12 januari. Företaget förverkligar tågresor med ett visst tema för diverse målgrupper samt resor till bl.a. idrotts- och kulturevenemang.
Finlands Upplevelsetåg Ab har som målsättning att till en början samla in ett kapital på ca. 300 000 euro, med vilket företaget kan utvidga sin verksamhet och ordna tiotals resor runt om i Finland. Bland annat Peter Vesterbacka, konsult för järnvägstunnelprojektet från Helsingfors till Tallinn samt kollektivtrafikföretaget Onnibus grundare Pekka Möttö är med i detta kraftigt tillväxtinriktade företag.
– Finansieringen vi får används till ökad marknadsföring, allmänt utvidgande av verksamheten och framförallt till förskottsbetalningar i samband med uppköp av rullande materiel, berättar Finlands Upplevelsetåg Ab:s huvudkoordinatör Robert Ramstedt. – Detta är en enastående och historisk möjlighet för alla intresserade att bli ägare i ett upplevelsetågsföretag och få fotfäste i en affärsverksamhet som en privatperson vanligtvis inte kan medverka i.

Finlands Upplevelsetåg Ab, grundat 2020, har tillsvidare idkat en rätt småskalig verksamhet, men har emellertid fått värdefull erfarenhet i bedrivandet av passagerartrafiksverksamhet. Företaget har, under brandet Färdtåget, ordnat bl.a. tågresor med Mumin-tema från Helsingfors till Nådendal samt resor till sommarfestivaler.
– Under de följande tre åren ska Färdtåget utvidga sin passagerartrafiksverksamhet avsevärt med hjälp av såväl eget som hyrt materiel. Företaget siktar på att år 2025 vara ägare av åtminstone tre lok samt tjugo passagerarvagnar och rentav en tågtrafiksoperator. Tågresor utomlands är heller inte uteslutna, berättar Ramstedt.
Upplevelsetågsverksamheten är väldigt populär i många andra länder både i Europa och runtom i världen. Orientexpressen och dylika nostalgiska och tematiska rutter lockar till sig tiotusentals resenärer årligen. Finlands Upplevelsetåg Ab tror att en liknande turism kunde vara ett trumfkort inom turismen och locka även utländska turister till Finland.
– I Finland har den nostalgiska och tematiska tågreseverksamheten förekommit främst i form av enstaka ångloksresor, men Upplevelsetågens målsättningar är betydligt storskaligare. Företaget skall bli ett hela folkets tågföretag, som betjänar såväl finländska som utländska resenärer, konstaterar Ramstedt.

Du kan även stöda oss med att köpa presentkort eller fanprodukter från vår nätbutik!

Ifall du inte kan delta i vår gräsrotsfinansieringskampanj den här gången, kan du köpa t.ex. kaffekoppar, omhöljen för bärbara datorer eller postkort, allt prytt med tågbilder, från vår fanbutik.

Presentkort

Ett presentkort är en praktisk gåva som man får använda till vilken som helst tågresa man själv finner lämplig. Du kan även köpa ett presentkort åt dig själv för att stöda vår verksamhet.

tågmunskydd

Denna återanvändbara ansiktsmask har en utomordentlig passform tack vare en justerbar nästråd och ett flexibelt band. Välj den modell som passar in i din stil.

skyddande omhöljesväska för bärbar dator

Som skydd mot repor har den en inåtvänd, fodrad dragkedja och dess innanmäte är fodrad med konstpäls. Dessutom tål den vatten, olja och värme.

munkjacka

En bekväm och mjuk munkjacka med Upplevelsetågets logo.

Ånglokskopp

En trevlig resemugg, ypperlig för tågresor! Tillverkad av emalj, lämpar sig för utfärder och är lätt att rengöra.

ånglokst-skjorta

Skaffa dig en t-skjorta som en tågentusiast kunde ha på sig fast varje dag! Denna t-skjorta har ett färggrant utseende, är tillverkad av ett mjukt tyg och bilden som fångar beundrande blickar bleknar ej

15 + 15 =

Aktuella resor:

Skidtåg till Lachtis

26.2. Läs mer här

Grease-musikaltåg

23.4. + 30.4. Läs mer här

Operatåg

9-11.7. Läs mer här

Fråga oss!

Ring

‭+358 9 4241 4104‬

Skicka e-post

info@reissujuna.fi

ADRESS

PL 13
HKI 56