Ainutlaatuinen retki Savonlinnaan

Kesän kiinnostavin junamatka tehdään Reissujunan kanssa Helsingistä Savonlinnaan! Matkalla on tarjolla live-esityksiä, laadukasta ruokaa ja juomia sekä nostalgista tunnelmaa Heikki-höyryveturin vetämänä.

 

Varaa lippu

HÖYRYN TUOKSUA, TUNNELMAA JA HUOLENPITOA

Reissumme alkaa 9.7.2021 klo 8 aamulla Helsingistä ja saavumme Savonlinnaan klo 16 jälkeen. Reitti kulkee Helsinki-Lahti-Kouvola-Parikkala-Punkaharju-Savonlinna ja pysähdymme Parikkalan jälkeen kaikilla liikennepaikoilla. Paluumatka Savonlinnasta 11.7.2021 klo 16, olemme perillä Helsingissä noin klo 22.

Matkalla koet ainutlaatuista vanhan ajan tunnelmaa ikimuistoisessa seurassa sekä näet monia tutustumisen arvoisia kohteita. Katso pysähdyspaikat Aikataulut-osiosta. 

MISTÄ MINNE?

Helsingistä Savonlinnaan 9.7. klo 8
Savonlinnasta Helsinkiin 11.7. klo 16

Toistaiseksi matkalippuja voi ostaa Helsingistä Savonlinnaan ja takaisin. Voit nousta väliasemalta kyytiin varaustilanteen mukaan. Tieto päivittyy Reissujunan sivustolle lähempänä lähtöä.

 

KETKÄ JUNASSA ESIINTYVÄT?

Viikonlopun junamatkoilla koetaan myös useita eri esityksiä. Esiintyjinä: sopraanot Päivi Pylvänäinen ja Johanna Lehesvuori, pianistit Jukka Nykänen ja Jenna Ristilä, bandoneónisti Henrik Sandås, Klovni Hanna Terävä ja Ylioppilaskunnan laulajien kvartetti.

MITÄ MUUTA JUNASSA? 

Matkan aikana sinulla on mahdollisuus ravintolatason ruokailuun sekä laadukkaisiin juomiin. Eikä sovi unohtaa, että voit ottaa suuremmankin pakaasin mukaan, sillä tavaravaunussa on runsaasti tilaa. 

KISKOJEN LAADUKKAIN LISTA

Mitä olisi junamatka ilman hyvää ruokaa ja juomaa? Paikallisuutta suosiva menyy yhdistettynä oikein valittuihin viineihin täydellistää matkanautinnon. Huomioimme myös erikoisruokavaliot.

MUSIIKKITUOKIOITA & OOPPERAA

Menomatkalla perjantaina 9.7.2021 Reissujunassa kuullaan useita erilaisia esityksiä, kuten sopraano Johanna Lehesvuoren ja pianisti Jenna Ristilän oopperaa, operettia ja liediä sisältäviä musiikkituokioita.

Matkan aikana tavataan vaunusta vaunuun kiertävä klovni Hanna Terävä sekä kuulemme myös kuinka soivat Sibelius ja Kuula liikkuvassa junassa Ylioppilaskunnan laulajien kvartetin voimin!

Paluumatkalla sunnuntaina 11.7.2021 sopraano Päivi Pylvänäinen loihtii museojunaan Aino Acktén ajan tunnelmaa esittäen Punkaharjun kansallismaisemassa Savonlinnan oopperajuhlien perustajan ja maamme ensimmäisiin kansainvälisiin oopperatähtiin lukeutuneen Acktén repertuaariin kuuluneita teoksia yhdessä pianisti Jukka Nykäsen kanssa.

Kesäillan lähestyessä junan kyytiin nousee puolestaan bandoneón-virtuoosi Henrik Sandås matkaeväinään muun muassa argentiinalaisen Astor Piazzollan säveliä.

Liput alkaen

Tuntia kokemuksia

Esiintyjää

Suomen hitain junayhtiö.

 

 

Tule reissulle, jossa matka itsessään on päämäärä.

 

 

Ohjelmaa myös lapsille!

 

 

ESIINTYJIEN ESITTELYT

PÄIVI PYLVÄNÄINEN

Päivi Pylvänäinen on Savonlinnasta kotoisin oleva sopraano. Hän on on esiintynyt mm. Jyväskylä Sinfonian, Saimaa Sinfoniettan, Savonlinnan Orkesterin sekä Varusmiessoittokunnan solistina.

Pylvänäinen aloitti muusikonuransa viulistina, mutta päätyi lopulta Sibelius-Akatemiaan oopperakoulutukseen ja valmistui erinomaisin arvosanoin keväällä 2015. Valovoimainen sopraano Päivi Pylvänäinen tunnetaan niin ooppera- ja teatterilavoilta kuin konserttikiertueiltakin.

JOHANNA LEHESVUORI

Lehesvuori on esiintynyt sekä kotimaassa että ulkomailla useissa eri kokoonpanoissa, useiden eri kuorojen ja orkesterien solistina.

Hän on työskennellyt useissa oopperaproduktioissa Suomessa, Ruotsissa ja Italiassa vuodesta 2006 sekä ollut mukana myös kolmen eri ammattiteatterin musikaaleissa laulaja-näyttelijänä. 

JENNA RISTILÄ

Savonlinnalaislähtöinen pianisti Jenna Ristilä työskentelee enimmäkseen laulajien kanssa, mutta esittää myös kamarimusiikkia ja soolo-ohjelmistoa.

Ristilä on toiminut harjoituspianistina ja musiikin johtajana sekä aikuisten että lastenkin oopperoissa ja innostuu aina lied-ohjelmien suunnittelusta, mutta hän viihtyy hyvin myös mm. säestystunneilla, äänityksissä, kuoromusiikin parissa.

YLIOPPILASKUNNAN LAULAJAT

Yli 135 vuoden ajan Ylioppilaskunnan Laulajat on ollut mieskuorotaiteen suomalainen edelläkävijä.

YL perustettiin vuonna 1883 ja on Suomen tunnetuin mieskuoro ja kansallinen instituutio, vanhimpana suomenkielisenä kuorona myös erottamaton osa Suomen historiaa.

HENRIK SANDÅS

Henrik Sandås on bandonéontaiteilija, jonka ohjelmistoon mahtuu argentiinalaisen tangon ja tango nuevon ohella barokin musiikkia, uutta taidemusiikkia sekä improvisaatiota.

Sandåsin puhutteleva soittotyyli ja tunteelliset tulkinnat ovat herättäneet ihastusta ympäri maailmaa. Hän on yksi Suomen kysytyimmistä tango nuevo –spesialisteista ja omistaa nykyisin enemmän ja enemmän aikaansa myös musiikin säveltämiselle, sovittamiselle ja orkestroinnille.

Sandås on esiintynyt mm. Suomessa, Espanjassa, Argentiinassa ja Venäjällä orkestereiden solistina sekä kamarimuusikkona eri yhtyeiden kanssa ja hän on myös esiintynyt monilla kansainvälisillä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.

HANNA TERÄVÄ

Hanna Terävä on klovni, sirkusopettaja ja tanssija, joka on valmistunut tanssijaksi Danshögskolanista Tukholmasta vuonna 2001 ja klovnerian maisteriksi Tukholman Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010.

Terävä työskentelee monipuolisesti teatteri-klovnerian saralla sekä aikuisille että lapsille suunnatuissa kokonaisuuksissa teatterinäyttämöllä ja sen ulkopuolellakin. 

Terävä tekee työtään fyysisen teatterin välineistöllä: keholla ja mielikuvilla ja hänen esityksensä soveltuvat kaikille vauvasta vaariin.

JUKKA NYKÄNEN

Jukka Nykänen on Sibelius-Akatemian Pianomusiikin osastolta vuonna 2004 valmistunut erittäin monipuolinen muusikko, joka työskentelee niin soolopianistina, liedpianistina, sovittajana kuin säveltäjänäkin.

Hänen erityisalaansa on improvisatoriset pianosovitukset ja klassisen musiikin historiaa avaavat juonnetut konsertit.

Hän on esiintynyt useasti mm. Helsingin juhlaviikoilla, Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa, sekä Turun, Mäntän ja Joroisten musiikkijuhlilla.

HELSINKI – SAVONLINNA 9.7.2021
SAVONLINNA – HELSINKI 11.7.2021

Reissumme alkaa perjantaina 9.7.2021 klo 8 Helsingistä ja perillä olemme noin klo 16. Paluumatka Savonlinnasta Helsinkiin lähtee noin klo 16 ja Helsinkiin saavutaan klo 22.

Matkalla on tarjolla live-esityksiä, laadukasta ruokaa ja juomia sekä nostalgista tunnelmaa Heikki-höyryveturin vetämänä. Reitti kulkee Savonlinna – Punkaharju – Parikkala – Kouvola – Lahti – Helsinki ja Savonlinna–Parikkala-välillä pysähdymme kaikilla liikennepaikoilla.

LIPUT ALK. 95€ – SIIRRY VARAAMAAN TÄSTÄ

Haluan mukaan tiimiin!

Hae tiimiinOta yhteyttä!