Ainutlaatuinen retki Savonlinnaan

Kesän kiinnostavin junamatka tehdään Reissujunan kanssa Helsingistä Savonlinnaan! Matkalla on tarjolla live-esityksiä, laadukasta ruokaa ja juomia sekä nostalgista tunnelmaa höyryveturin vetämänä.

 

Varaa lippu

HÖYRYN TUOKSUA, TUNNELMAA JA HUOLENPITOA

Reissumme alkaa 9.7.2022 klo 10:19 aamulla Helsingistä ja saavumme Savonlinnaan klo 16 jälkeen. Reitti kulkee Helsinki-Lahti-Kouvola-Parikkala-Punkaharju-Savonlinna ja pysähdymme Parikkalan jälkeen kaikilla liikennepaikoilla. Paluumatka Savonlinnasta 10.7.2022 klo 15, olemme perillä Helsingissä noin klo 19:45

Matkalla koet ainutlaatuista vanhan ajan tunnelmaa ikimuistoisessa seurassa sekä näet monia tutustumisen arvoisia kohteita. Katso pysähdyspaikat Aikataulut-osiosta.

Mikäli lähdet Helsingistä, on sinulla varattu paikka IC3:een ja vaihto Parikkalassa museojunaan.

JUNASSA RAVINTOLA A-OIKEUKSIN!

MISTÄ MINNE?

 Helsingistä Savonlinnaan 9.7.2022. klo 10:19
Savonlinnasta Helsinkiin 10.7.2022 klo 16:52

 Voit ostaa lipun myös väliasemilta suoraan paikan päältä tai täältä.

 

KETKÄ JUNASSA ESIINTYVÄT?

Viikonlopun junamatkoilla päästään muun muassa wieniläisen operetin tunnelmaan sopraano Johanna Lehesvuoren johdattamana sekä argentiinalaisen tangon maailmaan bandonéonisti Henrik Sandåsin sävelin.

MITÄ MUUTA JUNASSA? 

Matkan aikana sinulla on mahdollisuus ravintolatason ruokailuun sekä laadukkaisiin juomiin. Eikä sovi unohtaa, että voit ottaa suuremmankin pakaasin mukaan, sillä tavaravaunussa on runsaasti tilaa. 

Lippujen myynti Helsinki – Savonlinna -välille on päättynyt! Mikäli haluat mukaan voit ostaa Parikkala – Savonlinna välille tai tulla suoraan junaan klo 13:50. Jos tulet Helsingistä, kannattaa tulla IC3:lla, joka lähtee Helsingistä 10:19

— lauantaina 9.7.2022 —
8.41-9.30 Savonlinna-Punkaharju – Klovni Hanna Terävä
10.06-10.54 Punkaharju-Savonlinna – Klovni Hanna Terävä
11.40-12.58 Savonlinna-Parikkala – Klovni Hanna Terävä
14.00-15.18 Parikkala-Savonlinna – Johanna Lehesvuori, sopraano & Jenna Ristilä, piano & Ylioppilaskunnan laulajien kvartetti
15.20-16.27 Savonlinna-Punkaharju – Johanna Lehesvuori, sopraano & Jenna Ristilä, piano & Ylioppilaskunnan laulajien kvartetti
16.40-17.30 Punkaharju-Savonlinna
— sunnuntaina 10.7.2022 —
9.50-10.39 Savonlinna-Punkaharju – Klovni Hanna Terävä
11.06-11.54 Punkaharju-Savonlinna – Klovni Hanna Terävä
12.50-13.39 Savonlinna-Punkaharju – Päivi Pylvänäinen, sopraano & Jukka Nykänen, piano
14.20-15.08 Punkaharju-Savonlinna – Päivi Pylvänäinen, sopraano & Jukka Nykänen, piano
16.52-18.15 Savonlinna-Parikkala  – Päivi Pylvänäinen, sopraano & Jukka Nykänen, piano & Henrik Sandås, bandoneón
18.24-19.25 Parikkala-Simpele – Henrik Sandås, bandoneón

MUSIIKKITUOKIOITA & OOPPERAA

Menomatkalla lauantaina 9.7.2022 Reissujunassa kuullaan useita erilaisia esityksiä, mm. sopraanolta Johanna Lehesvuorelta.

Matkan aikana voit nauttia myös hieronnasta ja muista elämysjunan palveluista.

Kesäillan lähestyessä junan kyytiin nousee puolestaan bandoneón-virtuoosi Henrik Sandås matkaeväinään muun muassa argentiinalaisen Astor Piazzollan säveliä.

Liput alkaen

Tuntia kokemuksia

Esiintyjää

Suomen hitain junayhtiö.

 

 

Tule reissulle, jossa matka itsessään on päämäärä.

 

 

Ohjelmaa myös lapsille!

 

 

ESIINTYJIEN ESITTELYT

Paluumatkalla 10.7.2022 Savonlinnasta Helsinkiin, sopraano Päivi Pylvänäinen loihtii museojunaan Aino Acktén ajan tunnelmaa esittäen Punkaharjun kansallismaisemassa Savonlinnan oopperajuhlien perustajan ja maamme ensimmäisiin kansainvälisiin oopperatähtiin lukeutuneen Acktén repertuaariin kuuluneita teoksia yhdessä pianisti Jukka Nykäsen kanssa.

Päivi Pylvänäinen on Savonlinnasta kotoisin oleva sopraano. Hän on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta erinomaisin arvosanoin keväällä 2015.

Pylvänäisen viimeisimpiä oopperarooleja ovat olleet Mercédèksen rooli Tampereen Oopperan Carmen-produktiossa keväällä 2020 ja Bertan rooli Savonlinnan Oopperajuhlien Sevillan parturissa kesällä 2019. 

Savonlinnalaislähtöinen Pylvänäinen aloitti muusikonuransa viulistina, mutta päätyi myöhemmin opiskelemaan laulua ensin Pirkanmaan ammattikorkeakouluun teatterimusiikin ja musiikindraaman koulutusohjelmaan sitten Kuopion musiikki- ja tanssiakatemiaan ja lopulta Sibelius-Akatemiaan oopperakoulutukseen.

Keväällä 2021 Pylvänäinen laulaa Santuzzan roolin Pietro Mascagnin Cavalleria rusticana -oopperassa Turussa Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä ja kesällä 2021 hänet nähdään muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlilla Sevillan parturin Bertan roolissa.

JOHANNA LEHESVUORI

Menomatkalla 9.7.2022 Helsingistä Savonlinnaan, Reissujunassa kuullaan useita erilaisia esityksiä, kuten sopraano Johanna Lehesvuoren ja pianisti Jenna Ristilän oopperaa, operettia ja liediä sisältäviä musiikkituokioita.

Johanna Lehesvuori teki äskettäin kansainvälisen debyyttinsä Suor Angelican roolissa Italiassa, Teatro di san Girolamossa.

Lehesvuori debytoi Suomen kansallisoopperassa keväällä 2017 Melartinin Aino-oopperassa ja sen jälkeen hän on tehnyt rooleja talossa säännöllisesti. Viimeisin ensi-ilta oli marraskuussa 2020, jolloin hän lauloi Valenciennen roolin Léharin Iloisessa leskessä. Vuoteen 2021 Lehesvuorella on kalenterissa Najadin rooli Luxemburgissa Richard Straussin oopperasta Ariadne auf Naxos.

Tukholmassa, Firenzessä, Luccassa ja Milanossa opiskelleen Lehesvuoren debyyttialbumi ”Joulun valo” ilmestyi marraskuussa 2014.  Hän on tehnyt myös Beethoven-levytyksen Turun Filharmonisen orkesterin solistina Leif Segerstamin johdolla syksyllä 2018.

Menomatkalla 9.7.2022 Helsingistä Savonlinnaan, Reissujunassa kuullaan useita erilaisia esityksiä, kuten sopraano Johanna Lehesvuoren ja pianisti Jenna Ristilän oopperaa, operettia ja liediä sisältäviä musiikkituokioita.

Johanna Lehesvuori teki äskettäin kansainvälisen debyyttinsä Suor Angelican roolissa Italiassa, Teatro di san Girolamossa.

Lehesvuori debytoi Suomen kansallisoopperassa keväällä 2017 Melartinin Aino-oopperassa ja sen jälkeen hän on tehnyt rooleja talossa säännöllisesti. Viimeisin ensi-ilta oli marraskuussa 2020, jolloin hän lauloi Valenciennen roolin Léharin Iloisessa leskessä. Vuoteen 2021 Lehesvuorella on kalenterissa Najadin rooli Luxemburgissa Richard Straussin oopperasta Ariadne auf Naxos.

Tukholmassa, Firenzessä, Luccassa ja Milanossa opiskelleen Lehesvuoren debyyttialbumi ”Joulun valo” ilmestyi marraskuussa 2014.  Hän on tehnyt myös Beethoven-levytyksen Turun Filharmonisen orkesterin solistina Leif Segerstamin johdolla syksyllä 2018.

JENNA RISTILÄ

Pianisti Jenna Ristilä on kotoisin Savonlinnasta ja hänen monipuolisia taitojaan onkin kuultu ja nähty Savonlinnan kulttuurintäyteisissä kesissä useissa eri muodoissa, muun muassa Jukka Rintalan muotinäytöksessä ja mezzosopraano Anu Ontrosen kanssa Lossiranta Lodgen konserttisarjassa, harjoituspianistina Hartmut Rohteen mestarikurssilla sekä kesällä 2019 myös puistopianistina!Ristilä on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja opiskellut lisäksi Royal Welsh College of Music & Drama’ssa Cardiffissa. Ristilällä on pitkä kokemus laulajien kanssa työskentelystä niin aikuisten kuin lasten oopperoista, lied-ohjelmien esittämisestä ja suunnittelusta sekä nykymusiikkioopperoiden kantaesityksistä – Ristilä on ollut perustamassa myös uudenlaista Start-up Opera -työryhmää.

YLIOPPILASKUNNAN LAULAJAT

Ylioppilaskunnan Laulajat on maamme vanhin suomenkielinen kuoro. Kuoron perustamishetki ulottuu vuoteen 1883, aikaan jolloin mieskuorolaulu oli noussut keskieurooppalaiseksi muoti-ilmiöksi ja saavuttanut vähitellen suosiota myös Suomen suuriruhtinaskunnassa.

1800- ja 1900-lukujen taitteessa Ylioppilaskunnan Laulajat kantaesittivät runsaasti uusia teoksia tuon ajan suurimmilta kotimaisilta säveltäjiltä ja olivat tärkeässä roolissa luomassa uutta suomalaista kulttuuria. Itsenäisyyden alkuvaiheessa kuoro oli jo asemansa vakiinnuttanut ja ulkomailla konsertoidessaan toimi kulttuurilähettiläänä laulaen Suomea maailmankartalle.

Heinäkuisella höyryjunamatkallamme Ylioppilaskunnan Laulajien jäsenistä koottu kvartetti esittää laajan kokoelman kuoron perinteiseen repertuaariin kuuluvia teoksia kuten Jean Sibeliuksen Venematkan ja Metsämiehen laulun sekä Leevi Madetojan serenadin Hän kulkevi kuin yli kukkien. Kvartetti vierailee useassa eri vaunussa matkan aikana. Kuullaanpa ohjelmassa myös sovitus Egotripin Matkustajasta!

HENRIK SANDÅS

Henrik Sandås on bandonéontaiteilija, jonka ohjelmistoon mahtuu argentiinalaisen tangon ja tango nuevon ohella barokin musiikkia, uutta taidemusiikkia sekä improvisaatiota.

Sandåsin puhutteleva soittotyyli ja tunteelliset tulkinnat ovat herättäneet ihastusta ympäri maailmaa. Hän on yksi Suomen kysytyimmistä tango nuevo –spesialisteista ja omistaa nykyisin enemmän ja enemmän aikaansa myös musiikin säveltämiselle, sovittamiselle ja orkestroinnille.

Sandås on esiintynyt mm. Suomessa, Espanjassa, Argentiinassa ja Venäjällä orkestereiden solistina sekä kamarimuusikkona eri yhtyeiden kanssa ja hän on myös esiintynyt monilla kansainvälisillä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.

HANNA TERÄVÄ

Menomatkalla Helsingistä Savonlinnaan niin pieniltä kuin isoilta matkustajilta tarkastaa liput klovnerian keinoin Konduktööri-Kemppainen!

Konduktööri-Kemppaisen takana on klovni, sirkustaiteilija, sirkusopettaja ja tanssija Hanna Terävä, joka on valmistunut tanssijaksi Danshögskolanista Tukholmasta vuonna 2001 ja klovnerian maisteriksi Tukholman Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010.

Terävä työskentelee monipuolisesti teatteri-klovnerian saralla sekä aikuisille että lapsille suunnatuissa kokonaisuuksissa teatterinäyttämöllä ja sen ulkopuolellakin.

Hän on työskennellyt ammattitaiteilijana vuodesta 2002 alkaen mm. Tanssiteatteri Hurjaruuthin mainetta niittäneissä talvisirkuksissa Klovnit ilman rajoja ry:n riveissä hädänalaisten lasten ilona vuodesta 2009 alkaen, freelance-taiteilijana valmistaen kokoillan teoksia. Vuosina 2010-2020 on valmistunut mm. Ruusunen-Tuhkimo-Lumikki trilogia vuosina 2016-2019, Naku, teos klovnille ja muusikolle 2019, Maija-klovni vuodesta 2010 alkaen ja viimeisimpänä Balalaukku- koko perheen näyttämöteos 2020.

Terävä tekee työtään fyysisen teatterin välineistöllä: keholla ja mielikuvilla ja hänen esityksensä soveltuvat kaikille vauvasta vaariin.

JUKKA NYKÄNEN

Sibelius-Akatemiasta vuonna 2004 valmistunut pianisti Jukka Nykänen (s. 1976) on erittäin monipuolinen muusikko, joka on kotonaan tyylilajissa kuin tyylilajissa.

Hän viihtyy erityisen mielellään laulumusiikin, oopperan ja teatterin parissa – niin pianistina, sovittajana kuin säveltäjänäkin. Hän on työskennellyt mm. Suomen kansallisoopperassa, Helsingin kaupunginteatterissa, Kansallisteatterissa ja Svenska teaternissa – ja säveltänyt itse useita musikaaleja.

Hän on esiintynyt mm. Helsingin juhlaviikoilla, Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa, Mäntän musiikkijuhlilla sekä Turun musiikkijuhlilla. Lisäksi hän on soittanut mm. Helsingin ja Kuopion kaupunginorkestereiden sekä Vantaan viihdeorkesterin solistina. 

 Nykänen esiintyy säännöllisesti TV:ssä Radion sinfoniaorkesterin konserttilähetysten kommentaattorina.

Hänelle myönnettiin joulukuussa 2014 Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinto. 

HELSINKI – SAVONLINNA 9.7.2022
SAVONLINNA – HELSINKI 10.7.2022

Reissumme alkaa lauantaina 9.7.2022 klo 10:19 Helsingistä ja perillä olemme noin klo 16. Paluumatka Savonlinnasta Helsinkiin lähtee klo 13.33 ja Helsinkiin saavutaan klo 21:16.

Matkalla on tarjolla live-esityksiä, laadukasta ruokaa ja juomia sekä nostalgista tunnelmaa höyryveturin vetämänä. Reitti kulkee Savonlinna – Punkaharju – Parikkala – Kouvola – Lahti – Helsinki ja Savonlinna–Parikkala-välillä pysähdymme kaikilla liikennepaikoilla.

LIPUT ALK. 45€ – SIIRRY VARAAMAAN TÄSTÄ

REISSAAJAN BLOGI