Kulkeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Jos se on helppoa niin miksi se ei ole mukavaa? Voisiko kulkeminen olla sitä ja elämys itsessään – käydäänhän risteilyilläkin lomilla. Miksi junayhteydet ovat rajoittuneet vakiovuoroihin, kun bussimaailman kaltaiset tilausajot ovat mahdollisia. Juna on nykypäivänä aivan yhtä ajankohtainen, kuin se oli 1800-luvulla ja se on edelleen korvaamaton.

Suomea peittää valmiiksi lähes 6000 kilometrinen rataverkko ja me haluamme laajentaa sen käyttömahdollisuuksia. Saatamme olla suuruudenhulluja, mutta me uskomme, että raiteilta löytyy vielä potentiaalia jaettavaksi. Räätälöidyillä matkoilla ja kulkemista elävöittämällä voidaan tuoda lisäarvoa sekä raiteille että sen varrelle. Raideverkostolla riittää myös tilaa ja niin riittää myös asemilla/seisakeilla, joista monella henkilöliikenne on lakkautettu. Juna voi kulkea kohteen aikataulun ehdoilla ja on täysin mahdollista pysähtyä vanhoilla asemilla, joilla muut eivät pysähdy.

Aina on myös huomioitava syöttölikkenteen suurin hyöty, eli saavutettavuus. Sen kehittyessä myynti kasvaa ja toimialue laajentuu. Sen takiahan raideverkostoon on suunniteltu miljadien investointeja. Pitämällä yllä tiiviimpää verkostoa junaoperaattoreiden ja tapahtuma-alan välillä kaikki hyötyy!

Tarjolla on liikennöintiä massoille ja yksityisiä palveluita. Kaikilla niistä on puolensa. Suuria yleisömääriä voidaan kuljettaa tehokkaasti tai kuljetus voidaan toteuttaa palveluna. Palvelut ovat toistaiseksi raiteilla uusia ja verrattain tuntemattomia. Ne voivat olla erikoistuneempia vuoroja jotka rakennetaan kohteen tarpeiden mukaan ja joissa on junamatkustuksen ohella jotain lisää; kuten keikkoja, konferensseja ja huoliteltu ruokatarjoilu.

Palvelun hyödyt myös tulevat nopeasti esille, koska matkoilla on muukin, kuin kuljetuksen arvo. Se toimii myös omana ohjelmanumeronaan tai osana kokonaisuutta ja se mahdollistaa palveluketjun aloittamisen jo liikkeelle lähdössä! Kokonaisvaltaisempi kokemus voi tehdä ihmeitä asiakastyytyväisyydelle.

Eikä tapahtuma tarvitse massiivista asiakaskapasiteettia hyötyäkseen palveluista. Ajellaanhan vuoroilla aika monen aseman ohi. Ei yhteistyö välipysähdyspaikkojen kanssa mitenkään mahdotonta ole. Pienemmät toimijat matkanvarrella ovat hyvin arvokas osa verkostoa sekä koko kulttuurialaa.

Monella on kysyntää; Runonlausunnalla, tyky-päivillä, pikkujouluilla, teattereilla ja elokuvateattereilla sekä niillä suuremmilla festivaaleilla.

Yhteistyöllä voi olla monta muotoa syöttöliikenteen, ohjelmatuotannon ja verkostoitumisen ohella. Palveluita voidaan yhdistää yhdeksi isommaksi paketiksi asiakaalle. On mahdollista myydä pääsylippu+junalippu paketteja, mukana voi olla ryhmille varattuja vaunuja ja yksityishyttejä sekä aina on mahdollista tiedottaa tilaisuuksista ja toiminnasta kummankin tahon puolesta aina kun vuorot kulkevat toimialueen ohi.

Miksi tapahtumajärjestäjien kannattaisi harkita junayhteyttä? Koska siihen on tarjolla niin paljon mahdollisuuksia ja kasvavissa määrin vaihtoehtoisia yhteistyökumppaneita. Juna ei ole ainoastaan keino kulkea, vaan sen avulla voidaan myös vaikuttaa siihen miten asiakas kokee palvelun. Se on kulkumuotona ympäristöystävällinen ja tarkat aikataulut helpottavat tapahtuman suunnittelussa. Saapuminen tapahtumaan voidaan tehdä helpoksi ja asiakas voidaan kontaktoida heti matkan alkaessa. Raiteilla on vielä paljon missä kehittyä ja sen takia tarvitsemme enemmän yhteistyötä alojen välillä.

Vain mielikuvitus on rajana raiteilla kulkiessa.