Reissujuna kiteytettynä

Reissujuna on junaharrastajien ja rautatieliikenteestä kiinnostuneiden ammattilaisten kunnianhimoinen projekti tuoda elämyksellistä junamatkustamista Suomeen.

Kuuntele ensimmäinen podcast aiheesta!

Miten Reissujuna eroaa tavallisesta junasta?

Reissujunassa elämys alkaa jo lähtölaiturilla. Reissujunassa matka itsessään on tärkein, ei määränpää. Reissujuna ei kilpaile nopeudella, vaan laadulla. Reissujunassa voit kuulla elävää musiikkia, nähdä esityksiä sekä syödä ja juoda oikeassa ravintolavaunussa. Tulevaisuudessa on tarkoitus, että Reissujuna on myös yöjunia, jolloin voit illan päätteeksi käydä nukkumaan makuuvaunuun. Voisikin luonnehtia, että Reissujuna on ”risteily raiteilla”.

Keille Reissujuna on tarkoitettu?

Lähtökohtaisesti kaikki Reissujunavuorot on tarkoitettu kaikille: lapsiperheille ja lapsettomille, nuorille ja vanhoille. Reissujunassa pyritään siihen, että joka vaunussa on oma tunnelmansa, jolloin jokaiselle on jotakin. Jokainen Reissujuna ajetaan omalla teemallaan; tähän mennessä teemat ovat liittyneet matkakohteeseen, mm. Lahden MM-kisat (hiihtourheilu) ja Ristiinan Kosmos Festival (elektroninen musiikki).

Milloin juna liikkuu kiskoilla?

Ensimmäinen elämysreissu tehtiin maaliskuussa 2017. Tällä hetkellä työstämme kymmeniä vuoroja, jotka kuljettavat ihmisiä tapahtumiin ympäri Suomea. Liity sähköpostilistalle, niin kuulet aina milloin juna liikkuu.

Miten voin tulla mukaan?

Voit tulla levittämään sanaa, kehittämään toimintaa, myymään lippuja, tarjoilemaan kahvia, koodaamaan järjestelmiä tai tukemaan toimintaa muulla tavalla, kykyjesi ja halujesi mukaan. Siksi onkin suotavaa jättää yhteystiedot ja vähän taustaa itsestäsi tätä kautta. Voit myös soittaa +358 9 4241 4104

Reissujunan tiimi

Robert Ramstedt – pääkoordinaattori

Väinö Jalkanen – taiteellinen johtaja

Annika Laine – myyntijohtaja

Juhana Sirén – junaturvallisuus / aikataulusuunnittelu
Antero Alku – tekninen asiantuntija