Kulttuurijuna
Mänttään

Koe kesän kulttuuripitoisin juna Helsingistä Tampereen kautta Mänttään.
Nauti kulttuuriohjelmasta perinteikkäässä junassa höyryveturin vetämänä. Live-esityksiä, lausuntaa, kulttuuripitoinen luento. Viulumusiikkia, balkanilaisvaikutteita, mielenkiintoista seuraa sekä maukasta ruokaa.

Lähtö siirtynyt veturivian vuoksi. Etsimme uutta päivämäärää!

 

Liity sähköpostilistalle saadaksesi tiedon uudesta ajankohdasta!
Matkustettaessa Kulttuurikaupunki Mänttään kulttuurijunalla, kulttuuria on tarjolla jo junassa!
 Menomatkalla voi kuulla, minkälaisen soinnin muun muassa Johann Sebastian Bachin sävelet saavat entisajan junanvaunuissa ja viulisti Linda Suolahden käsissä. Tanssi- ja iskelmämusiikin helmiä reissujunaan tuo puolestaan Sinitaivas-tanssiorkesterin solisti Juha-Matti Ahola mies ja kitara -esityksineen. Kuraattori, galleristi ja taidekriitikko Veikko Halmetoja pitää kaksiosaisen esitelmän Mäntän kuvataiteen historiasta. Esitelmän ensimmäinen osa kuullaan Reissujunan kyydissä Oriveden ja Mäntän välillä, toinen osa perillä Mäntässä. Paluumatkalla sunnuntaina 24.7. voit puolestaan unohtaa sen hetkisen maantieteellisen sijaintisi ja tuntea olevasi Balkanin jylhiä vuoristoseutuja hitaasti puksuttaen lävistävässä junassa. Balkanilaistunnelmiin sinut johdattavat nimittäin Jaakko Laitinen ja Väärä raha -yhtyeestä tutut laulaja Jaakko Laitinen sekä harmonikansoittaja Marko Roininen! Voit myös nauttia ravintolavaunun tarjonnasta viineineen sekä myöhemmin julkaistavista esittävän taiteen esityksistä.
 Huomioithan myös, että musiikkituokioita kuullaan useissa eri vaunuissa, joten voit rauhassa istua omalla paikallasi ja nauttia kunkin vaunun omasta esityksestä lähellä taiteilijoita! Kiinnostuneille junassa on myös hiljainen vaunu ilman kulttuuriesityksiä. Huom! Nopeimmat varaajat voivat majoittua makuuvaunussa!

mukana matkalla veikko halmetoja

Matkalla kuulet ensimmäisen osan esitelmästä ja toisen osan Mäntässä. Katso Veikko Halmetojan esittely Serlchius-museon Kartanon Klassikot näyttelystä.

Kultuuria, kohtaamisia, kuvataidetta

Juna tuo sinut paikkakunnalle, jossa on pitkät perinteet kulttuuritarjonnalle. Mänttä-Vilppula visiona olla vetovoimaisin kulttuurikaupunki 2020-luvulla. Tutustu kaupungin kulttuuristrategiaan. 

Mitä kaikkea mänttä tarjoaa?

Helppoa liikkumista

Junalta suora yhteys mm. Serlachius-museolle sekä muihin merkittäviin paikkoihin. Juna-asemalta voit myös vuokrata auton tai lainata maksutta polkupyörän!

Majoitu mielyttävästi

Historiallinen Mäntän Klubi, funktionalismia edustava Art Hotel Honkahovi, järven rannalla oleva ylellinen Rapukartano sekä tietenkin vaihtoehtona yöpyminen junassa!

Höyrylaivoja ja rantatapahtuma

Mäntässä pääset järvelle niin risteilemään, kalastamaan kun vaikka soutelemaan. 23.7. Pohjaslahdella rantatapahtuma.

Erikoistarjous

Varaa paikkasi puoleen hintaan

Tarjous on voimassa 31.5. saakka koodilla KULTTUURIALE